Julekalender 2017

Scenen er sat – og alt kan ske!

Traditionen tro laver vi en lille juleudsmykning i vinduet her i december. Kom forbi og se hvad der sker.

1. December
Scenen er sat til et drama i skoven. Men rundt omkring det lille teater gemmer der sig småfolk og fæ. Det er ikke godt at vide hvad de pønser på…

Iscenesættelse: Katrine Nilsen 
Dekoration: Anneli Olesen 
Foto: Katrine Nilsen

4. December
Hov! Nogen har vist fået adventsgaver i løbet af weekenden og andre bare en ny ven. Nu skal der leges!!!

Iscenesættelse: Anneli Olesen
Foto: Katrine Nilsen

5. December
Sceneskift!
På det fattige loftskammers sidder en eventyrlysten ung knægt, som drømmer om at blive luftbåren. Men den store modelflyver er på mystisk vis forsvundet i nat. Så nu har han pakket sin ransel, for at tage ud at finde både den og måske lykken…?! I kulissen ser flere par nysgerrige øje med…
Tja, hvem mon har tyvstjålet modelflyveren? Nissen selvfølgelig og Snemand forsøgte at snige sig med, men fald af i farten. Og det var vist meget godt, for huhej hvor det pludselig gik hurtigt og endte i et ordentligt KRASH!!! Lige midt ned i Domino spillet.

Iscenesættelse & Foto: Katrine Nilsen

7. December
Travlhed og virkelyst!
Idag er det blevet tid til at begynde på de lune julegaver. Ulden er taget ud af dragkisten og rokken spinder lystigt. Det skal blive til garn til kolde nissefødder og måske et enkelt halstørklæde. Alle er i fuldsving…med øøh… at lappe af? Nå det har vist tæret på kræfterne at slæbe dragkisten og rokken ned fra loftet, så nu er det åbenbart blevet tid til en lur!? Fru Malkeko ryster på hovedet, så koklokker bimler. “Hvordan skal de dog når det” tror jeg hun tænker.

Iscenesættelse & Foto: Anneli Olesen

10. December
Sneeeeeeeee!
Brrrrr! Hvor bliver det pludselig koldt og sneen begynder at dale ned. Selv den gamle kirke bliver fin og hvid på toppen. Og huhej, før man får set sig om, er alle ude at bygge snemænd. Hm, ser ud til at nogen er ved at lægge op til en ordentlig sneboldt kamp. Der må vist lidt suppe til bagefter når man kommer hjem, for at få varmen igen.

Iscenesættelse: Anneli Olesen
Foto: Katrine Nilsen

13. December
Tyst – De synger!
Idag er lysets fest og overalt sidder store og små nisser med tændte stearinlys og laterner og synger med på Lyciasangen. Erna er den højeste, så hun er altid Luciabrud, men i år turde hun dog ikke det der med levende lys i håret, for sidste år fik hun svedet lokkerne. Men flot er hun nu alligevel.

Iscenesættelse og Foto: Katrine Nilsen

18. December
Der er kun 6 dage til juleaften!
Ups … der er ikke en krumme i huset og her er et værre roderi.
Og jøsses hele familien fra syd og nord kommer snart på julebesøg. Der skal findes sengelinned frem, vaskes og skrubbes og ikke mindst bages julekager, stoppes julepølser og …. åhhh mon vi når det!?

Men hu hej hvor det går. Støv og skidt flyver rundt i stuerne, gryder, potter og pander skramler og der er et værre postyr. Træskoene skal pudses og …. juletræet ….. hillemænd …. juletræ har vi jo heller ikke….. nå men der jo tid nok, det skal nok nås.

Man kan måske godt forstå at alle er flygtet, med alt det kaos overalt. Men hvor mon alle nisserne er smuttet hen…..?!!

Iscenesættelse: Anneli Olesen
Foto: Katrine Nilsen

20. December
Lysets engel går med glans!
På denne frost og stjerneklare vinter morgen, kunne man ane fodspor i den glitrende sne. Pludselig trådte en engel frem som i en tågedis. Hun trådte varsomt og stille og kikkede sig forundret omkring.

“Hvor er her tyst ….. og tomt. Her er alt for stille …. hvor er alle væsener …. folk og fæ er væk. ” Englen rakte hånden ned i lommen og tog en lille lysende perle op. Hun åbnede hånden og sagte blev den større og større og det svage lys blev stærkere og stærkere og til sidst svævede en lysende kugle op og henover skovens træer. Lyset begyndte at bryde frem henover det frosthvide landskab.

“Alle I kære som i skoven bor, vågn op, det er snart midvinter og julenat. Så skal vi feste inden den lange vintersøvn…. ” Og derpå vandrede hun fra tue til tue, fra hus til hus og træ til træ og blæste sin varme ånde ind til hvert lille levende næsten i skoven, som pludselig havde fået et akut behov for at sove i den mørke december.

Iscenesættelse: Anneli Olesen
Foto: Anneli Olesen

21. December
Gaaaab! Kniiiirk! Puff! Pop!
Stadig lidt klatøjede og med søvn i øjenkrogen, begynder folk og fæ pludselig at dukke ud af snedyngerne og alle mulige gemmesteder, både ude og inde. Hov! Der er sandelig også nogen der har sørget for at få masser af vinterforråd med sig i hi. Men nu er det vist på høje tid at vågne op og komme igang, for julen står for jo lige straks for døren.
Heldigvis har nogen været så forudseende, at de allerede har været i skoven for at hente det aller aller størst juletræ de overhovedet kunde finde. Nu skal det bare pyntes.
Sikke en fest det skal blive!

Glædelig Solhverv!

Iscenesættelse: Katrine Nilsen
Foto: Katrine Nilsen

24. December
Det er Juuuuuuul!
Træet er rejst og nu skal der festes, synges og danses om træet, til alle bliver trætte og sultne. Men mens Nisserne er ude, danser katten på bordet … sammen med lammet og fåret og geden og hunden, ser det ud til. Vi må håber der stadig er noget mad tilbage, når de andre sætter sig til bords.

Glædelige Jul Allesammen!

Iscenesættelse: Anneli Olesen
Foto: Katrine Nilsen

31. December
Schyyyy – hør!
Snork pyyyyh!!! Snork pyyyyh!!! December er hårdt arbejde for nisser, så nytårsaften kryber de alle i skjul med store ørepropper i ørene, hvor de nu kan finde plads. I dragkisten eller i skabet, allerinderst oppe på loftet, hvor de kan være i fred helt indtil næste jul. Det hænder dog at en lille nysgerrig nisse af og til vågner undervejs og tager på opdagelse ud i menneskenes verden. Hm, kan se at der allerede er en på vej. Men måske den bare liiige skal ud og sige godnat til alle dyrene på gården endnu en gang, inden den lægge sig til at sove.

Godnat kære venner, vi ses til næste år!

Iscenesættelse: Katrine Nilsen
Foto: Katrine Nilsen


BACKSTAGE

CREDIT:
Koncept og udførelse: Anneli Olesen, Katrine Nilsen m.fl.
Dukker, rekvisitter og modelteater: fundet, købt og skabt af Katrine Nilsen