Udsigter fra min Bedstemors køkken

Udsigter fra min Bedstemors Køkken

Udsigter fra min Bedstemors køkken #2 er en lille intim enmands-forestilling, der opføres i folks eget private køkken.

Publikum inviteres ind i et privat køkken og bænkes tæt omkring køkkenbordet, hvor der er dække op med Bedstemors blåblomstrede kaffestel. Imens der fortælles, bages boller og serveres kaffe fra komfuret, bydes publikum op til samtale. Den gamle dame selv blander sig også efterhånden, dels i form af en miniaturemodel af hendes eget køkken og dels i skikkelse af en animeret dukke, alt imens tiden, livet og verdenshistorien langsomt filtreres igennem hendes køkkenvindue og trænger sig på midt i kaffeselskabet.

Det overordnede projekt bag forestillingen, er en scenekunstnerisk undersøgelse af, hvad det vil sige at have rødder og høre hjemme et sted.
Titlen henviser til bedstemoderens (ud)syn på verden, men samtidig også de udsigter, som publikum præsenteres for, når tiden, livet og verdenshistorien filtreres gennem hendes køkkenvindue.
Antropologisk research på lokations i Sønderjylland, indgik i undersøgelsen i foråret 2016, som formede sig omkring en række performative køkkenbordsmøder, der tog afsæt i performeren Anette Asp Christensens erindring om sin sønderjyske bedstemor og hendes køkken.

Den afsluttende forestilling havde premiere 6. juni 2016 i forbindelse med Det Frie Felts Festival under CPH Stage.

Optegnelser og resultater fra denne research, kan bl.a. ses her på denne blog.
Læs evt. Logbogen omvendt (sidste side først og nede fra og op) så får man hele historien bag om forstillingen og vores forudgående research kronologisk.

MEDVIRKENDE:
Producent: Wunderverk, Anette Asp Christensen
Koncept, Research og Design:
Anette Asp Christensen, Katrine Nilsen
Performer og Dukkespiller: Anette Asp Christensen
Dramaturg og Dukkekonsulent: Jette Lund, Katrine Nilsen
Design/Redaktion af blog: Katrine Nilsen, Fromberg Design

 

Save

Save